Thursday, August 4, 2011

Bilinçli Tüketici

Bilinçli Tüketici blogu adından da anlaşılacağı üzere tüketicileri bilinçlendirmek için kurulmuş bir blogtur.


Ey Tüketici, belki sen çevreye zarar vermiyor, hayvanlara işkence etmiyor, çocuk işçi çalıştırmıyor, insanları sömürmüyor veya haksız kazanç elde etmiyorsun. Ancak para vererek varlığını onayladığın ve desteklediğin yani alışveriş yaptığın şirketler bu haksızlıklardan herhangi birisini yapıyor olabilir. Bu hususta onlara tepki göstermeyerek ama onlardan alışverişini sürdürerek haksızlığın sen de bir parçası oluyorsun.


Unutma, özellikle de olabildiğine kapitalistleşmiş toplumumuzda, bir tüketici olarak ekonominin temeli sensin. Tepkini belli edersen şirketlerin davranışlarını değiştirmesine ve senin duyarlı olduğun konularda onların da duyarlı davranmalarına yardımcı olabilirsin.


Bu blogun amacı da bu. Hem şirketlerin haksızlıkları hakkında tüketiciyi bilinçlendirmek hem de bu şirketlere sesini duyurarak onlardan daha duyarlı olmalarını etkili bir şekilde talep edebilmek. Aynı zamanda senin gibi duyarlı olan şirketlerden bahsedip, hem senin bilinçli bir şekilde alışveriş yapabilmeni sağlamak, hem de bu şirketleri duyarlılıklarından dolayı ödüllendirebilmek.


Lütfen bilgilerinizi bizimle paylaşınız. Biz de okumak ve öğrenmek isteyen herkesle paylaşalım. Bize duyarlituketici@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment